Al bijna 3 jaar zijn wij in contact met de toekomstige trotse bewoners van het Panopticum in project Tuin van Noord. Stap voor stap hebben we intensief samengewerkt maar een gezamenlijk doel; een fijn thuis! Dit is een uniek project in alle opzichten. Wonen in een voormalige gevangenis in het centrale panopticum waar alle cellenvleugels vroeger aan grensden.

Voor ons is dit project in al deze opzichten ‘one of a kind’, we hebben veel ontwerpuitdagingen gekend gedurende het project; bijvoorbeeld de vorm van het gebouw waarbij we bewust het trappenhuis centraal hebben geplaatst; vanuit binnenkomst kijk je naar boven naar het 23 meter (!) hoge plafond van de originele koepel welke in ere is hersteld. Dit beeld wordt benadrukt door de enorme boekenkast achter de trap van totaal 10 meter hoog. Om dit trappenhuis zijn alle functies gepositioneerd; op de begane grond de slaap- en badkamer maar ook een heerlijke lichte tuinkamer. Op de eerste verdieping zijn alle functies open zoals de keuken, eetkamer en woonkamer met toegang tot het zonnige dakterras. Tot slot op de entresol een grote werkruimte van waar je rondom door alle originele ramen zicht hebt op de ‘Tuin van Noord’ en zelfs buiten de ‘gevangenismuren’.

Momenteel werken al onze projectmanagers en onderaannemers hard aan het bijzondere eindresultaat. Deze timelapse geeft een goed beeld van fase 1 waarbij alle wanden zijn afgewerkt en de trap op locatie trede voor trede aan elkaar is gelast.

Binnenkort natuurlijk meer foto’s!