Project omschrijving

Woning Fenixlofts / noord

[meer foto’s onder de tekst]

Met deze opdrachtgevers kwamen we in 2015 al in contact voor de nieuwe indeling van de Fenixloft en hierna ook het licht-elektraplan. Deze ontwerpen zijn ingediend bij Heijmans voor de realisatie van de woning. Vier jaar later zijn wij wederom door de opdrachtgevers benaderd voor de verdere detaillering en daadwerkelijke uitvoering van het interieur.

De wens en vraag was: hoe houden we het ruimtelijk? Hoe kunnen we hier samen wonen met ook ruimte voor de kinderen als ze er zijn? Vanuit een zeer royale woning in Hillegersberg met een tuin naar een appartement op Katendrecht. Sinds einde 2019 wonen ze in de woning. En wat blijkt: they are made for it.

Het ruime balkon aan de Maas wordt optimaal benut. De auto maakt ruim plaats voor de racefiets. De tuin is ingewisseld voor een beschut terras aan -bijna op (!) het water aan de Rijnhaven.

De bedoelde uitstraling van de Fenixlofts was RAUW, en dat snappen ze zeker. De stoere gietvloer; de witte plafonds en grove betonnen pilaren gecombineerd met warme houten deuren en meubels.

De living is aan de waterzijde en loopt grenzeloos over in dining en keuken. Daarachter gesitueerd de kastruimte; wasruimte en een werkplek. Deze zijn zo tussen de pilaren geplaatst dat daar weer een derde laag is tussen slapen en sanitair. Elke m2 is optimaal benut.

Stoer, ruimtelijk, warm en tijdloos.

Een hele fijne samenwerking en een thuis als resultaat.

Specs // 2019 / rotterdam / 80 m2 / concept / interior design / management / shop