Vlak voordat je vanuit Rotterdam de Brienenoordbrug opgaat, zie je aan de voet van de brug een glimp van het Dienstencomplex van Evides Waterbedrijf, het bedrijf dat zorgt voor drinkwater in Zuidwest-Nederland en voor industriewaterdiensten in binnen- en buitenland. Al sinds 2014 werkten wij aan de nieuwe inrichting van dit pand en sinds deze zomer is het project afgerond. In juni vond de verhuizing plaats en hebben de gebruikers hun intrek genomen in het totaal nieuwe interieur, op hun nieuwe werkplek.

Verbeterde werkomgeving

Een verbetering in de werkwijze- en omgeving was het uitgangspunt voor de verbouwing van het van oudsher genaamde ‘Dienstencomplex’. Hier wordt “de nieuwe werkstijl van Evides” stap voor stap doorgevoerd. Daar sluit de inrichting van het pand uiteraard op aan. Werkplekken en faciliteiten zijn ingericht op het soort werk dat een medewerker doet. Variërend van een volledig vaste tot een volledig mobiele werkplek. De pijlers ‘Effectiviteit’ en ‘Plezier’ gaan hierbij hand in hand en dat is te zien in de gemaakte keuzes. Daarbij wordt het kantoorpand opgevat als stad en staat samenwerking centraal. Zo is er centraal in het kantoor het Evides ontmoetingsplein: een dynamische plek om samen te komen. Met het Eet-Werk Plaza en Auditorium enerzijds en flexibele of juist besloten werkplekken. Anderzijds worden de werkplekken efficiënt georganiseerd en gegroepeerd.

Het kantoor als plek voor ervaring opdoen, enthousiasme en energie

De nieuwe werkomgeving is gepresenteerd als ‘laboratorium’, om al doende te ervaren wat wel en niet bevalt aan de aangepaste werkstijl. Om zo vervolgens stap voor stap te komen tot een gebouw waar werknemers op hun eigen manier zo efficiënt en plezierig mogelijk kunnen werken. Dit alles moet uiteindelijk leiden tot een nog betere samenwerking en werkwijze en dus ook in service aan de klant. De Evidesklanten willen immers snel, professioneel en adequaat geholpen worden. Een prettige werkomgeving voor de Evidesmedewerkers, draagt hier aan bij. Uiteraard uiten medewerkers ook steeds nieuwe wensen ten aanzien van werk en organisatie waar de organisatie goed op in wil springen.

Mission complete!

Ons doel in dit project was het originele dienstencomplex in ere herstellen op een manier die past bij de doelstellingen van Evides Waterbedrijf en bij de omgeving en architectuur van het gebouw. Het openbreken van het oude cellenkantoor bracht weer een stukje historie in beeld: van oudsher was het gebouw een waterlaboratorium waar medewerkers watermonsters onderzochten. We hebben logische routes aangebracht en hierop volgend de werk- en informele zones bepaald. Alles is in detail uitgewerkt tot een comfortabele, tijdloze en professionele uitstraling middels natuurvriendelijke materiaalkeuzes, zodat het klaar is voor de toekomst.

Wij zijn enorm trots op het eindresultaat! Bekijk de foto’s hierboven of in ons portfolio.